Cvjetni korzo, fascinantna povorka grubišnopoljskih mališana

Grubišnopoljski dječaci i djevojčice okupili su se ispred zgrade Centra za kulturu i informiranje, koji je zajedno s Turističkom zajednicom organizirao još jednu proljetno- ljetnu povorku, Svake godine manifestacija „Cvjetni korzo“ poprima sve veće razmjere, a u organizaciji se ide sve dalje. Tako da cilj više nije samo pozdraviti proljeće, već potaknuti djecu da razvijaju svoju ekološku svijest i kreativnost.

Dječji vrtić „Tratinčica“, Osnovna škola Ivana Nepomuka Jemeršića,Gradska knjižnica Mato Lovrak, Udruga Iglica, mažoretkinje, folklorni ansambl, okupili su se u 10 sati ispred zgrade CIK-a i u povorci krenuli prema Gradskoj upravi, gdje su ih dočekali gradonačelnik Zlatko Mađeruh sa suradnicima i toplim osmjehom te lijepim govorom punim pohvala za šarene kreacije i željama za lijep provod.

Povorka je nastavila put do Gradske tržnice gdje je održan program, uz pjesmu i ples, sreću i smijeh. Po povratku vrijedne sudionike ispred zgrade Centra za kulturu i informiranje dočekala je prava mala gozba, na kojoj su se umorni od šetnje, plesa i nastupanja svi mogli okrijepiti sokom, grickalicama,keksima, mogli su crtati kredama,sudjelovati u dječjoj radionici koju je organizirala udruga „Iglica“  , program je zaista bio bogat raznim sadržajima i stoga sve čestitke organizatorima.

Nitko od građana Grubišnog Polja koji su imali priliku sresti najslađu cvjetnu povorku nije mogao ostati ravnodušan. Cvjetići od samo dvije, tri godine, leptirići, zvjezdice,tulipani, ruže, bili su toliko prekrasni i šareni i proljetni, da su se gotovo mogli namirisati. Kreacije kakve samo djeca mogu smisliti, djela kakva samo ruke teta i učiteljica mogu izvesti.

Radilo se tjednima prije u dječjim radionicama,a rezultati su osim one  vizualne vrijednosti, ljepote i boja; Dali jednu posebnu emotivnu energiju, toliku “pozitivu“ izmamivši toliko osmjeha da  možemo reći: NEPROCJENJIVO!