JEŽEVA KUĆICA- predstava Kazališta Tvornica Lutaka

Nakon fenomenalne izvedbe predstave “Hrabri mornar”, ponovno nas je posjetilo kazalište Tvornica lutaka, i to s predstavom za djecu “Ježeva kućica”.
Glavne uloge, kao i režiju, dramatizaciju i glazbu potpisuju i izvode Mario Kovač i Petra Radin.
Nastala prema motivima istoimenog djela Branka Čopića kojeg generacije čitatelja znaju gotovo napamet, predstava je vjerno slijedila originalnu zamisao.
Predstava donosi svojevrsni nastavak priče koju je ispričao Čopić – nakon što u prvom dijelu ispripovijedaju basnu o Ježevoj kućici i sudbini mede, vuka i divlje svinje, u drugom činu Radin i Kovač posvetili su se istraživanju što se događa s preostalo dvoje likova, odnosno Ježurkom i Lijom. Zanimljiva međuigra dvoje glumaca i dva lika, na lijepo uređenoj sceni koja uključuje i Ježevu kućicu i Lijin dom, ali i šumarak koji ih povezuje, dobro je odjeknula među grubišnopoljskom publikom koja je glumce ispratila dugim aplauzom.
Predstava se odigrala u kino dvorani Centra za kulturu, uz poštovanje novim mjera HZJZ (prema kojima je dozvoljeno samo 50 gledatelja). Osim poštovanja ograničenja broja gledatelja, svim gledateljima smo izmjerili temperaturu pri ulasku, dezinficirali im ruke te upisali osobne podatke.