Ljeto u gradu 2020. (2. dio)

Ljeto nije završilo!
Možda najbolje tek dolazi!
Pripremili smo mnoštvo aktivnosti, koje smo prilagodili raznim uzrastima djece. Na našim aktivnostima, djeca se mogu zabaviti, slikati, istraživati, naučiti nešto novo te sudjelovati u raznim sportskim igrama i na taj način razvijati svoju maštu, poboljšati motoriku, naučiti kako biti timski igrač i, naravno, steći nove prijatelje i prijateljice.
Saznajte što Vas sve očekuje, u drugom dijelu Ljeta u gradu, u prilogu.

Ljeto u gradu 2020. (1. dio)

4. dan Plaže u gradu: aktivnosti odgođene do daljnjega.

3. dan Plaže u gradu: “Mame čitaju, djeca se igraju”

 • 16. srpnja organizirali smo aktivnost za roditelje i njihovu djecu do 7 godina pod nazivom „Mame čitaju, djeca se igraju!“, s početkom u 17:00 sati.
 • Pokraj naših ležaljka, stavili smo knjige, kako bi roditelji mogli čitati dok mi zabavljamo njihovu djecu. Za djecu smo organizirali tri nagradne igre. Prva je bila Pogodi metu. Sa svakom pogođenom metom, dijete je dobilo nagradu. Druga igra bila je odabir gume. Djeca su ubacila loptu u gumu iz koje su željeli poklon. Nakon toga, uslijedila je pauza za odmor uz grickalice i sok. Roditeljima su u ponudi bili i razni kokteli. Treća igra bilo je Kolo nagrada. Djeca su se poredala oko vrtuljka te je strelica odabrala pobjednika.
 • Za odrasle, roditelje i druge zainteresirane, u 17:00 sati bila je organizirana likovna radionica u suradnji s udrugom „Iglica“.

2. dan Plaže u gradu: Vodene igre

 • 15. srpnja, s početkom u 10:00 sati.
 • Za sve igre, potrebni su nam bili vodeni pištolji, vodeni baloni i puno vode!
 • Prvo natjecanje bila je utrka čaša. Kroz čaše smo proveli konopac te su ih djeca, podijeljena u dva tima, morala prskati vodenim pištoljima kako bi stigla do cilja. Nakon toga, slijedila je igra „Dovedi loptu do cilja“. Za tu igru bile su nam potrebne i lopte na napuhavanje. Djeca su se podijelila u dva tima te su naizmjenično pištoljima na vodu prskala lopte. Nakon toga je uslijedio mali predah, uz sokove, grickalice i društvene igre. Posljednja igra bila je dodavanje vodenim balonima. Djeca su se podijelila u parove. Sa svakim bacanjem vodenog balona, jedno dijete se udaljilo po jedan korak. Tko je zadnji ostao s cijelim balonom je pobijedio. Naravno, nakon što su prošle organizirane igre, uslijedilo je vodeno ludilo. Djeca su se zabavljala kako su željela, uz našu pomoć.

1. dan Plaže u gradu: Piknik uz zabavne igre

 • 14. srpnja, s početkom u 10:00 sati.
 • Ispred Gradske knjižnice, kredama smo nacrtali MEGA „Čovječe, ne ljuti se“. Kako bi piknik bio potpun, pokraj naših suncobrana i ležaljka koje su krasile našu plažu, mnoštvo dekica prekrilo je travu. Kada su djeca stigla, zabava je počela.
 • Organizirali smo slijedeće igre: MEGA „Čovječe, ne ljuti se“, gdje su djeca bili pijuni, a mi voditelji vođe timova; Naučili smo djecu kako se igra „Gumi gumi“; Organizirali smo „Tronogu utrku“.
 • Prepustili smo djeci odluku o tome što će igrati i u čemu žele sudjelovati. Ukoliko se nisu pronašli u navedenim igrama, pripremili smo im mnoštvo društvenih igara na odabir.
 • U ponudi su cijelo vrijeme bili sokovi, grickalice i sendviči.

Plaža u gradu

 • 14. – 17. srpnja
 • Organizirana je u sklopu „Ljeta u gradu“.
 • Kako bi stvorili našu plažu, izradili smo ležaljke od paleta i obojili ih u šarene boje. U kombinaciji s šarenim suncobranima, dobili smo odličan kutak za ljetni odmor. Ležaljke i suncobrani su krasili našu plažu tokom cijelog tjedna.
 • Za svaki dan plaže organizirane su posebne aktivnosti za djecu.

10. srpnja održano je natjecanje u brzini i snazi:
GP Ninja ratnici.

 • 15 natjecatelja borilo se za titulu novog GP Ninja ratnika.
 • Novi GP Ninja ratnik, s najboljim rezultatom od 1:08,51 min, postao je Antonio Vidak.
 • Drugo mjesto osvojila je Laura Kujundžić, s ostvarenim rezultatom 1:08,62 min, a treće mjesto je osvojio Tin Vitas s rezultatom 1:19,56 min.

09. srpnja održana je druga Likovna radionica
Franje Matešina, na sportskom izletištu “Bara”.

 • Gosp. Matešin je pripremio mnoštvo forografija s raznim motivima, uključujući i razne materijale, tako da su radovi protekli s ove radionice bili raznoliki.
 • Sve radove možete doći pogledati u hodnik Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman.
 • Slobodno zavirite u galeriju, gdje su objavljene sve slike s ove radionice.

02. srpnja održana je Potraga za blagom, za djecu do 7 godina starosti.

 • S obzirom na mnoštvo djece, koja su se odazvala, Potraga se održala u dva kruga.
 • Nakon Potrage, u suradnji s Centrom za cjeloživotno učenje i kulturu Bjelovar i njihovim suorganizatorima SHOOMA, održana je radionica “Plesno čitanje priča”. Ovo je bila inovativna radionica, stvorena za djecu od 4 do 11 godina. Voditelji radionice pročitali su djeci priču, koju su i plesno interpretirali.
 • Sve slike s Potrage i Plesnog čitanja priča, objavili smo u galeriji.


26. lipnja održane su Dječje sportske igre & Aerobic party.

 • 29 natjecatelja, različitog uzrasta, podjeli smo u 7 timova.
 • Djeca su se natjecala u 5 igara: povlačenje užeta, napuni kantu, pogodi metu, skakanje u vrećama i štafeta s preprekama.
 • Nakon sportskih igara, pripremili smo Aerobic party, gdje su se svi natjecatelji i drugi zainteresirani mogli zabaviti u aerobic stilu uz glazbu osamdesetih.
 • Sve slike sa sportskih igara dostupne su u našoj galeriji.


25. lipnja održana je Likovna radionica Franje Matešina, na sporstkom izletištu “Bara”.

 • Likovnu radionicu vodio je akademski slikar Franjo Matešin.
 • Tema radionice bila je priroda koja nas okružuje.
 • Voditelj je omogućio sve potrebne materijale za slikanje, na izbor.
 • Sve nastale radove izložili smo u hodniku Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman.

Obavijest o zatvaranju za javnost

Poštovani sugrađani, obavještavamo Vas da je Centar za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman od danas 16. ožujka 2020. god. temeljem Zaključka s hitne sjednice Stožera civilne zaštite Grada Grubišnog Polja zatvoren za javnost. Sve daljnje obavijesti o ponovnom otvaranju možete pratiti na našim službenim stranicama.

Dani kruha

Ispred Osnovne škole održani su Dani kruha i zahvala na plodovima zemlje. Osnovnoškolci i srednjoškolci su ovom prigodom pripremili kruščiće, pogače, kiflice i još mnogo toga.
Hvala i roditeljima koji su pomogli djeci da pripreme toliki bogati asortiman hrane.

Dječji tjedan 2018.god.je završen, ali ne plašite se bit će svake godine!

CIK je u suradnji s Gradskom knjižnicom organizirao mnogobrojne kreativne radionice, društvene igre i događaje za djecu.
Kroz dječji tjedan smo poticali djecu da češće sudjeluju u kreativnim aktivnostima gdje nauče razmišljati “izvan kutije” i stvore hobije koji će im kasnije u životu pomoći kako bi se nosili sa stresom današnjice. Teta Jesen posjetila je Dječji vrtić „Tratinčica“, donijela im je plodove i mirise jeseni. Pečene kestene je djelila djeci kroz cijeli dječji tjedan.
Tvornica lutaka s predstavom „Grašak na zrnu kraljevne“ je nasmijala naše najmlađe mališane iz vrtića i osnovne škole. Dječji tjedan smo završili s K-POP party-jem gdje su djeca i mladi naučili o Koreanskoj kulturi, a hip-hop i breakdance plesači naučili djecu i mlade osnove hip-hop-a.

Na EU prvenstvu u Sokobanj mažoretkinje su osvojile zlatnu i brončanu medalju!

Nastupom na EU prvenstvu u Sokobanji, Srbija Juniorke su donijele doma zlatnu medalju prvu u 9. godina postojanja, dok brončanu medalju su nam donijele Kadetkinje.
Sati treniranja i odricanja. Ali vrijedilo je! Djevojke su ga zaslužile! One su primjer svima nama. I stoga zaslužuju veliku pohvalu i čestitke i veliko hvala od srca jer su Grubišno Polje toliko puta učinile velikim gradom.

“Svaka čast i hvala na ogromnom trudu svim djevojkama koje su se odricale praznika kako bi se na Europskom prvenstvu pokazale najbolje sto možete. Također zahvaljujem se i svima koji su bili maksimalna podrška našim djevojkama jer upravo je podrška ta koja djevojkama daje vjetar u leda!
Trenerice, frizerke, roditelji i voditelji hvala” – rekla je Adrijana Župljanin

Hercegovac i Sirač

Za grubišnopoljske mažoretkinje nema odmora ni tokom ljeta. 
24.08. su bile na Danima krumpira u Hercegovcu i 1.9.na Danima šljiva i rakije u Siraču (reci “NE” alkoholu;) ) Ponosimo se na njihov uspjeh i trud! Samo tako nastavite i na Europskom prvenstvu!

Pidžama party mažoretkinje

Nakon priprema za Europsko prvenstvo u Sokobanji Srbija, mažoretkinje su organizirale Pidžama party u petak. Voditeljica Adrijana je puštala filmove do 3 ujutro (pogledali su 4 filma) sve dok nisu svi zaspali kolektivno.
Ujutro nakon doručka su nam otplesali zumbu i malo se sunčali kako bi upili energiju za daljnja natjecanja.