Održana 9. Kukuruzijada

Ovoga vikenda uspješno je održana još jedna Kukuruzijada, manifestacija koju već 9. godinu za redom organizira učenička zadruga “Kockavica” u suradnji s Gradom Grubišno Polje, Turističkom zajednicom i Centrom za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman. Ova manifestacija je svojevrsno odavanje počasti ljudskom radu, a ponajviše samom kukuruzu – namirnici čiju se slast, hranjivost i ostale kvalitete želi posebno istaknuti te na taj način potaknuti i njezinu uporabu u svakodnevnoj prehrani.

Na samom početku ravnatelj Jozo Matošević održao je uvodni govor, a nakon svečanog otvorenja župnik Većeslav Magić blagoslovio je kukuruz i kukuruzne proizvode, kao i sve prisutne.

U nastavku programa, posjetitelji su mogli uživati u degustaciji kukuruza šećerca, tomboli, raznim natjecanjima s kukuruzom te u kulturno-umjetničkom i zabavnom programu u kojem su sudjelovale Mažoretkinje Grada Grubišnoga Polja, Folklorni ansambl Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman i tamburaški sastav “Forte”.