Započeli treninzi fit campa za sve generacije

Svi smo mi više ili manje svjesni potrebe da se zdravo hranimo i redovito se bavimo fizičkim aktivnostima kako bismo održali svoje zdravlje i izgled na željenoj razini. Upravo zbog toga se dvorana Centra za kulturu i informiranje dr. Franjo Tuđman svakog ponedjeljka, srijede i petka od 19.00 do 20.00 sati pretvara u pravo mjesto za rekreaciju. Naime, ondje se posljednjih mjesec dana održavaju fitnes treninzi pod stručnim vodstvom trenera Svena Mihokovića i njegove suradnice Adrijane Župljanin.

Svaki trening započinje zagrijavanjem i istezanjem, a zatim se prelazi na različite vrste vježbi koje se razlikuju od treninga do treninga. Polaznike se također educira o pravilnoj prehrani koja uz tjelesnu aktivnost omogućuje postizanje željenih rezultata. Kako bi svaki polaznik mogao pratiti svoj napredak, redovito se provode i mjerenja na temelju kojih se vidi učinkovitost treninga i osobni napredak prema zadanom cilju. Na treninzima se radi s grupom od 20-ak ljudi, od kojih veliku većinu još uvijek čine pripadnice ženskog spola. Što se tiče uzrasta, tu se vidi puno veća raznolikost pa tako na treninge dolaze osobe gotovo svih uzrasta i životnih dobi, a vježbe odrađuju ovisno o svojim mogućnostima.

Osim u Grubišnom Polju, fit camp održava se i u Garešnici i Daruvaru, gdje je također naišao na brojne poklonike. Važno je napomenuti još kako su svi pozvani da se i dalje priključuju ovom programu vježbanja i učine nešto za svoje zdravlje i izgled te kako su prvi treninzi besplatni tako da svatko može doći i vidjeti kako fit camp funkcionira i nakon toga odlučiti želi li nastaviti s vježbanjem.